WHAT IF I WAS TO TELL YOU THAT 20 JUMBO JETS FULL OF CHILDREN WILL CRASH TODAY, & TOMORROW, & ON & ON...? Would you be concerned? THAT IS WHY WE RUN.

  • Some 6,000 children die every day from disease associated with lack of access to safe drinking water, inadequate sanitation and poor hygiene – equivalent to 20 jumbo jets crashing every day.
  • Water-related illnesses are the leading cause of human sickness and death
  • In the past 10 years, diarrhea has killed more children than all the people lost to armed conflict since World War II.
  • 1.1 billion people in the world do not have access to safe drinking water, roughly one-sixth of the world’s population.
  • PLEASE CONSIDER DONATING: $30 provides safe drinking water for 1 person for a life time! TO DONATE, just follow this link.

Friday, May 11, 2007

Vitam vsechny Ceske pratele!


Ahoj ahoj!
Vitam vas do meho blogu o nasem behu kolem sveta, nebo oficialne Behu Modre Planety (Blue Planet Run). Bohuzel toho tady zatim moc v cestine neni, a ani tento prispevek neni s hacky a carkami. Pokusim se to v budoucnu napravit.
1. cervna 20 bezcu vyrazi z New York City a 96 dni pobezi porad na vychod. A proc se vydavame na takovouto podivnou vystrednost? Odpoved je snadna: VODA. 1.1 miliarda lidi na nasem svete nema pristup k ciste pitne vode, coz znamena ze kazdy den priblizne 6000 (ano, 6 tisic!) deti umira. Bezime abychom zvysili osvetu o tomto ohromnem problemu, a take abychom ziskali financni prostredky na zlepseni teto situace.
Bezime ve stafetovem stylu, jeden bezec pobezi 16km (cca hodinu a pul) a pak preda kolik bezci dalsimu, ve dne v noci. Od budovy OSN v New Yorku bezime do Bostonu, pak preletime do Dublinu v Irsku, a pak porad na vychod... Anglie, Francie, Belgie, Holandsko, Nemecko, pak k nam domu, Rakousko, zpet do CR, Polsko, Belorusko, Rusko, Mongolsko, Cina, a Japonsko. Po preletu do San Franciska prebehneme cele USA a zpet do New Yorku.
Teste se na bajecna dobroduzstvi!
-David

P.S. Vice informaci o behu, nadaci, a nedostatku pitne vody najdete na www.blueplanetrun.org

No comments: